تحولات منطقه

وزیر نفت پاکستان با اذعان به مقرون به صرفه بودن واردات گاز از جمهوری اسلامی ایران در قالب پروژه مشترک گازی بین دو کشور، مدعی شد که مذاکرات برای بهره‌مندی از این طرح انرژی ادامه دارد.

وزیر نفت پاکستان: مذاکرات برای بهره‌مندی از گاز ایران ادامه دارد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

 مصدق ملک طی گفت‌وگویی با رسانه‌ها در شهر لاهور آنچه را که پیامدهای تحریم‌های بین المللی خواند، مانع پیشبرد طرح خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان دانست.

وی به طور تلویحی به تلاش پاکستان برای یافتن راهکار میانه برای بهره‌برداری از پروژه مشترک گازی با ایران اشاره کرد و مدعی شد: مذاکرات ما در حال انجام است اما رویکرد محتاطانه ای نیز برای جلوگیری از اعمال تحریم‌های بین المللی داریم.

وزیر نفت پاکستان اظهار داشت: زمانی که گاز ایران مقرون به صرفه است چرا نباید آن را در نظر بگیریم در عین حال باید اطمینان پیدا کنیم که اقتصاد پاکستان تحت تاثیر تحریم‌ها قرار نخواهد گرفت.

براساس این گزارش، سفیر ایران در پاکستان هفته گذشته طی نشستی با هیاتی از نمایندگان ایالت بلوچستان در مجالس سنا و ملی این کشور در زمینه اجرای پروژه مشترک گازی گفت: مردم و دولت پاکستان خواهان اجرای آن هستند اما ظاهرا دولتی که ادعای دوستی با پاکستان دارد، مانع این کار است.

رضا امیری مقدم افزود: قرارداد گازی میان ایران و پاکستان یک بار تمدید شده است و طبق متن آن، امکان تمدید آن وجود ندارد و بر اساس ساز و کار قرارداد در صورت اختلاف باید به داوری مراجعه شود.

وی افزود: بدیهی است که ارجاع به دیوان داوری گزینه مطلوب ایران نیست و بر این اساس سید عباس عراقچی رئیس دستگاه دیپلماسی ایران طی سفر رسمی ماه گذشته خود به اسلام‌آباد با معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان در این زمینه گفت‌وگو کرد.

امیری مقدم گفت: مذاکراتی میان وزیران خارجه دو کشور برای یافتن راهکاری درخصوص خط لوله گاز صورت گرفت و بنا داریم در جریان سفر آتی وزیر امور خارجه پاکستان به تهران این رایزنی‌ها ادامه یابد.

منابع خبری پاکستان ماه های اخیر مدعی شدند که تهران طی نامه‌ای به اسلام‌آباد از تصمیم خود برای مراجعه به دیوان داوری بین المللی درباره پروژه مشترک گازی با پاکستان خبر داد.

مقام های سیاسی در پاکستان و کارشناسان حوزه اقتصادی و انرژی این کشور همواره تاکید دارند که اسلام آباد باید با استفاده از ظرفیت بالقوه انرژی جمهوری اسلامی ایران به ویژه تکمیل طرح خط لوله آی‌.پی در مسیر غلبه بر بحران انرژی گام بردارد.

وزارت نفت پاکستان اوایل اسفند ۱۴۰۲ با صدور بیانیه‌ای تکمیل پروژه مشترک گازی با جمهوری اسلامی ایران را موجب تقویت امنیت انرژی اسلام آباد ارزیابی و اعلام کرد که کمیته انرژی در کابینه دولت پاکستان با طرح احداث خط لوله ۸۱ کیلومتری از بندر «گوادر» تا مرز مشترک پاکستان با ایران موافقت کرده است.

در عین حال هیچ اقدامی از سوی طرف پاکستانی برای احداث خط لوله در خاک خود تا امروز مشاهده نشده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha